Sweden Hotels stöder föräldralösa i Nairobi


Sweden Hotels har inlett ett samarbete med Helping Hand, en svensk ideell förening som driver Ngamwanza Children Support Centre (NCSC) för föräldralösa barn i Nairobi, Kenya. Bland annat har stamgästklubbens medlemmar möjlighet att skänka intjänade poäng till Ngamwanza. Stefan Sauk är en av grundarna till NCSC.

Sweden Hotels har valt att stötta Helping Hand, en svensk ideell förening som genom sin verksamhet i Nairobi hjälper föräldralösa barn med mat, utbildning och basal hälsovård. Ngamwanza Children Support Centre vänder sig till särskilt utsatta barn, som utan skolan hade varit hänvisade till gatan. Vanligast är att barnen bor hos någon nära släkting eftersom deras föräldrar dött av Hiv/Aids. Några av barnen var också själva Hiv-positiva och många var undernärda då de kom till centrat. En tryggare tillvaro med skolan och personalen som fast punkt har gjort att barnen nu är i relativt god kondition. Gruppen består för närvarande av 36 barn mellan 4–12 år där man bedriver förskola för de yngsta och ser till att de äldre får vad de behöver för att kunna gå i den statliga grundskolan, t ex skoluniform som är obligatorisk och skolbänkar. Den mat de får i skolan är också den enda mat de får - utan den skulle de vara hänvisade till gatan med allt vad det innebär. 100% av insamlade medel går oavkortat till barncentrat. Läs mer på Helping Hands hemsida.

Svensken Jonas Gejke bor i Kenya och är en av grundarna till Ngamwanza Children Support Centre, grundare av JK Safaris i Kenya och tillika en av delägarna på JK Safaris i Sverige. JK Safaris arrangerar resor till Afrika med ett långsiktigt tänkande och engagemang i lokalbefolkningen.

Skådespelaren Stefan Sauk är tillsammans med Jonas Gejke en av grundarna till NCSC, och besöker ofta Ngamwanza och Kenya.


Tillbaka
Skriv ut

Om Sweden Hotels
Sweden Hotels - Personliga Hotell!

Bokningar

Sweden Hotels på Facebook

Sweden Hotels stöder föräldralösa i Nairobi

En gemensam hotellklassificering i Europa

Om oss

Sweden Hotels - de personliga hotellen | c/o Best Western, Landsvägen 50A, 172 63 Sundbyberg | Tfn: +46 771-777 800 | info@swedenhotels.se | SMS-bokning 0769-48 48 00